Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj – jučer, danas, sutra

Objavio: Pokret Otoka - 17.11.2017.

U organizaciji Ministarstva rada i mirovinskog sustava  održana je konferencija „Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj – jučer, danas, sutra“. Na konferenciji je najavljen natječaj za iduću godinu kojim se s 26 milijuna kuna želi potaknuti razvoj DP-a.

Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj….

Ministar mr. sc. Marko Pavić 14.10. 2017  je otvorio konferenciju „Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj – jučer, danas, sutra“, objasnivši na početku kako je društveni poduzetnik prije svega poduzetnik koji svoj profit ulaže u društvene promjene. Oni su u svojemu radu okrenuti marginaliziranim ciljanim skupinama, poput osoba s invaliditetom.

Konferencija 'Jučer, danas, sutra'

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava odgovorno je za razvoj društvenog poduzetništva kroz provedbu “Strategije razvoja društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2020. godine”. Do sada se, u sklopu prvog Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poticanje društvenog poduzetništva“, s više od 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava financiralo 18 projekata koji su se danas predstavili na sajmu organiziranom uz konferenciju.

Ministar na sajmu uz konferenciju

Na konferenciji je predstavljen i Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje poslovanja za socijalno poduzetništvo – I. faza“, s kojim će biti osigurano više od 26 milijuna kuna. Time se radi iskorak koji društvenim poduzetnicima daje vjetar u leđa, naglasio je ministar. Poduzeća, udruge i zadruge koje se bave društvenim poduzetništvom susreću se s nerazumijevanjem, a ministar im je poručio da s njima želi ostvariti partnerstvo.

Konferencija

Više pročitajte na službenim stranicama Ministarstva!

IZVOR : mrms.hr