iOtok – druga epizoda interaktivne dokumentarne serije

Objavio: Pokret Otoka - 20.01.2017.

“Lada, instruktorica joge iz Zagreba, jedne je ljetne noći prije devet godina tražila prenoćište na Biševu. Ponudio joj ga je brodski kuhar Lucio. Pripremio joj je medenu hobotnicu, i Lada je s njim ostala na otoku. No, tijekom ljetne sezone njihov otočki raj otkrije preko 100 000 turista koji od Biševa upoznaju samo Modru špilju. O sudbini Biševa ne odlučuju njegovi stanovnici već se o njoj odlučuje u Komiži. Kako su Lada i Lucio odlučili ujediniti biševske otočane i osnovati Mjesni odbor pogledajte u 2. epizodi interaktivne dokumentarne serije iOtok: u ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Biševo je maleni jadranski otok poznat još iz antičkoga doba. Nakon Drugog svjetskog rata imao je više od 700 stanovnika, dok je sedamdesetih godina prošloga stoljeća tamo živjelo tek oko 65 ljudi. Danas na Biševu živi samo 13 stanovnika čije dnevne rutine i nastojanja posljednjih Biševljana da osnuju mjesni odbor možete pratiti u jedinstvenoj interaktivnoj dokumentarnoj seriji – iOtok.

Priče o preostalim stanovnicima iOtok će svakog tjedna objavljivati na internetskoj stranici iOtok pa ćete se i vi iz prve ruke moći uvjeriti što znači život na relativno izoliranom otoku te gotovo ući u domove živopisnih protagonista ovog zanimljivog projekta.

Izvor: iOtok