Dokumentarni film ”Ošljačka saga’ na međunarodnom filmskom festivalu u Kataloniji! (VIDEO)

Objavio: Paula Bolfan - 25.03.2018.

Dokumentarni film Hrvatske radiotelevizije (HRT) Ošljačka saga autorice Tanje Kanceljak uvršten je u službenu konkurenciju Međunarodnoga festivala turističkoga filma i ekofilma Terres Catalunya, koji se održava od 2. do 5. svibnja u gradu Tortosi u španjolskoj pokrajini Kataloniji.

Festival promiče filmove koji se bave prirodnim turizmom i održivim razvojem, a u konkurenciji je uz Ošljačku sagu još tridesetak filmova redatelja iz različitih država. „Sama je činjenica da je film uvršten u konkurenciju za ovaj festival priznanje nama kao ekipi te Hrvatskoj radioteleviziji kao javnomu medijskom servisu. Ovo je ujedno i sjajna prilika za promidžbu hrvatskoga turizma”, ističe HRT-ova urednica Tanja Kanceljak.

Pogledaj film -> OVDJE

.

Davor Valčić iz grupe Postolar Tripper – screenshot: Hrti

.
O FILMU

Riječ je o filmu nastalome 2016. godine u trajanju od 51 minute koji prati život na malome otoku smještenomu između sela i grada, između Zadra i Preka, otoku bogate tradicije i duge povijesti. Na Ošljaku živi samo petnaest stanovnika, a najpoznatiju pjesmu o tome otoku, Ošljačku sagu, napisao je voditelj Radija 057 Davor Valčić i izvodio je sa grupom Postolar Tripper. Ošljačka saga napisana je u dijalektu i opisuje sjećanja na neke ljude i događaje koje pamti iz djetinjstva. S dozom satire i humora pjeva o velikoj ljubavi prema Ošljaku, ali i općenito o životu na otoku.

Scenaristica je i redateljica Tanja Kanceljak, asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić, snimatelj Dražen Lipka, montažer Matija Zajec, majstor tona Damir Tepeš, majstor svjetla Gordan Abramović, a glazbu potpisuje glazbeni sastav Postolar Tripper.
.

PRIZNANJA

Film je dobio drugu nagradu na festivalu turističkoga filma Das goldene Stadttor – The Golden City Gate 2017. u Berlinu, stoga je predstojeći festival u Španjolskoj nova prilika za nagradu. Podrobniji podatci o programskim sadržajima Hrvatske radiotelevizije nalaze se na mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije hrt.hr i na podstranicama za novinare press.hrt.hr.

__________
Izvor: 057.info
Fotografija: screenshot Hrti