Design thinking kao strategija za inovacije na radnom mjestu

Design thinking kao strategija za inovacije na radnom mjestu

Objavio: Pokret otoka 2020 - 07.08.2020.

U okviru programa START AT BEST SYNERGIA savjetovanju d.o.o. odobren je za financiranje projektni prijedlog Design thinking kao strategija za inovacije na radnom mjestu“.

START AT BEST bio je namijenjen malim i srednjim poduzećima s ciljem promicanja inovacijskih inicijativa na radnom mjestu i primjera najbolje prakse uz aktivno poticanje šireg angažmana i sudjelovanja u inovacijskom procesu na radnom mjestu na razini cijele tvrtke ili pojedine organizacijske jedinice.

Dosadašnje iskustvo tvrtke Synergia savjetovanja d.o.o. identificiralo je potrebu za poticajnim mjerama koje će utjecati na razvoj inovacija i digitalizaciju poslovanja te na pozitivan odnos prema istima.

Dizajnersko razmišljanje ili Design Thinking metoda je za razvoj inovacija i aktiviranje kreativnog potencijala. Proces se sastoji od pet ključnih faza te uvijek završava predstavljanjem rješenja u obliku prototipa. Tijekom procesa akumulira se velik broj ideja, a vrhunac predstavlja definiranje ključne ideje, one koja najbolje odgovara potrebama korisnika.

Ciljevi projekta „ Dizajnersko razmišljanje kao strategija za inovacije na radnom mjestu“ upravo su poboljšanje inovacijske aktivnosti za zaposlenike educirajući ih o dizajnerskom razmišljanju, modelima i metodologiji. Kroz sustavnu potporu zaposlenicima podizanjem razine inovacijske kulture i promoviranjem modela design thinking-a, planiramo poticati rast i razvoj inovacijskih procesa na radnom mjestu.

.

Četiri glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju:

1. edukaciju zaposlenika u upoznaju s modelom dizajnerskog razmišljanja

2. trening rukovodstva tvrtke za primjenu modela dizajnerskog razmišljanja

3. uvođenje dizajnerskog modela razmišljanja unutar tvrtke

4. stvaranje fizičkog prostora za rad na inovacijama

Kroz predmetne aktivnosti želimo razviti strategiju za inovacije na radnom mjestu koja će rezultirati sretnijim i produktivnijim zaposlenicima, poboljšanom razinom usluge i poslovnim procesima tvrtke, a samim time i učinkovitijim poslovnim modelom za tvrtku i njezine klijente.

Iznos potpore koji je dodijeljen projektu iznosi 7.500 EUR, a projekt se provodi u periodu od 01.07.2020. – 31.03.2021.

 

 

Ovaj projekt dobio je financijska sredstva od programa Europske Unije Horizon 2020 za istraživanje i inovacije u skladu s Ugovorom o bespovratnim sredstvima br. 8603318. Ova publikacija odražava stavove autora, a Komisija ili Projekt Start at Best ne mogu biti odgovorni ni za kakvu drugačiju upotrebu sadržanih informacija.

_____

Izvor: Poduzetnički centar Synergia

Fotografija: www.pixabay.com