DANI HRVATSKOG TURIZMA – Nagrade koje su otišle na otoke i otočanima

DANI HRVATSKOG TURIZMA – Nagrade koje su otišle na otoke i otočanima

Objavio: Paula Bolfan - 10.10.2019.

Na 23. Danima hrvatskog turizma, koji su se ove godine održali u nekoliko slavnoskih gradova, nagrađeni su i mnogi otočani…

Organizatori su Ministarstvo turizma RH, Hrvatska turistička zajednica i Krenut ćemo od finalista, čiji uspjeh nije ništa manje vrijedan od onih nagrađenih…

.
”Za Zlarin bez plastike” finalist u kategoriji nagrade za održivi turizam

Projekt o kojem smo mnogo puta pisali i prenosili, koji je ponos svih otočana, našao se u samom vrhu u kategoriji nagrade za održivi turizam, rame uz rame s projektom ”Eco Domus” Odjela za turizam Istarske županije te ”Geopriče UNESCO Geoparka” Parka prirode Papuk. Iako je ”Geopriča UNESCO Geoparka” odnijela nagradu, ništa manje nismo ponosni na naše Zlarinjane.

Čestitamo!
.

.
Svi turistički putevi vode u Mali Lošinj!

Grad Mali Lošinj dobitnik je prve nagrade u kategoriji ‘Najuspješnija destinacija turizma zdravlja’ i jako smo ponosni da nagrada povezana sa zdravljem i zdravstvenim turizmom odlazi baš na otok, imajući na umu činjenicu da je hrvatski turizam nastao iz zdravstvenog turizma. Čestitamo Gradu Malom Lošinju na dobivenoj nagradi.

U kategoriji najboljih hotela, točnije ‘stories hotela’, uz konkurenciju iz Splita i Opatije nagradu je odnio Boutique Hotel Alhambra iz Malog Lošinja.

.
Dvostruki dobitnik: Olive island marina u Sutomišćici!

Olive Island Marina dobila nagradu za najbolju malu marinu u Hrvatskoj. U konkurenciji su bile još Marina Vrsar i Marina Martinis Marchi u Maslinici na otoku Šolti.

U kategoriji malih marina, sutomiška marina triput je osvajala prvo mjesto, lani je bila druga, a preklani je na nacionalnoj turističkoj manifestaciji dobila je i posebno priznanje za kvalitetu. Prošle godine Olive Island Marina osvojila je i prvu nagradu – Zlatno sidro u nautičkoj patroli Jutarnjeg lista, a sezonu prije nautičari su joj dodijelili treće mjesto. U šest godina postojanja spomenuta je marina, koja je ujedno i predvodnik ugljanskoga turizma, osvojila sve nagrade koje se dodjeljuju u kategoriji nautičkog turizma – prenijeli su Naši školji.

Nakon što je prvi dan dobila nagradu u kategoriji ‘najbolja mala marina’, sutomiška Olive island marina dobila je i nagradu u kategoriji ‘Najbolja marina’. U konkurenciji su bile marine D-Marin Marina Mandalina Šibenik i D-Marin Marina Dalmacija Sukošan/Bibinje.

Čestitamo!

.
Daniele Surdić iz Cresa dobitnik je nagrade za najboljeg turističkog vodiča Hrvatske

Pojedinačne nagrade za rad u turizmu, pod motom ”Čovjek – ključ uspjeha”, dodjeljene su prvog dana manifeastacije koja se održala na imanju Kunjevci kraj Vinkovaca.

Od 15 kategorija, u kaetgoriji ”Turistički vodič” nagradu je primio Cresanin Daniele Surdić, ujedno i predsjednik Zajednice Talijana Cresa u Gradu Cresu.

Daniele, čestitamo!

Sve pobjednike u svim kategorijama pronađite na idućim poveznicama:
.

___________
Autorica: Paula Bolfan
Naslovna fotografija: nacionalno.hr