CRES – Radionica ”Green Hydrogen Technologies Supporting the Energy Transition”

CRES – Radionica ”Green Hydrogen Technologies Supporting the Energy Transition”

Objavio: Andrea Beader - 23.04.2022.

Na otoku Cresu organizira se radionica Green Hydrogen Technologies Supporting the Energy Transition

Regionalna energetska agencija Kvarner u suradnji s Europskom federacijom agencija i regija za energiju i okoliš FEDARENE (eng. European Federation of Agencies and Regions for Energy and Environment) dana 26. travnja 2022. organizira tematsku radionicu Green Hydrogen Technologies Supporting the Energy Transition: Matching Uses with Context, koja će se održati na otoku Cresu (Grad Cres, palača Moise) s početkom u 10:30 – prenosi HEP

Kako bi se brojnim partnerskim organizacijama iz inozemstva te zainteresiranim dionicima iz Hrvatske omogućilo praćenje, program radionice Green Hydrogen Technologies Supporting the Energy Transition će se izvoditi na engleskom jeziku uz online prijenos.

Program radionice dostupan je na POVEZNICI.

 

Primjer dobre prakse

Radionica je dio projekta Green Hysland, čije se temeljne aktivnosti provode na Mallorci. Nizom intervencija ovaj španjolski otok preobrazit će se u središnji južnoeuropski centar korištenja novih tehnologija koje se temelje na upotrebi vodika. Važan dio projekta odnosi se i na involviranje dionika iz drugih europskih zemalja radi uspostavljanja dijaloga o mogućnostima koje otvara korištenje ovih tehnologija. S tim u vezi, u okviru ove inicijative organizirat će se niz tematskih radionica, a domaćin prve na otoku Cresu upravo je Regionalna energetska agencija Kvarner.

Radionica će biti prilika da Regionalna energetska agencija Kvarner predstavi različite međunarodne projekte koji se oslanjaju na korištenje vodika, a fokus će biti i na planovima te iskustvima vezanim uz korištenje ovih tehnologija u Hrvatskoj. Cjeloviti program i popis svih izlagača nalazi se u privitku.

Za online pristup radionici neophodna je registracija putem POVEZNICE.

Radionica će se održati dana 26. travnja 2022. s početkom u 10:30.

 

__________
Izvor: HEP
Naslovna fotografija: Pexels.