BRAČ – Kako su Bračani još jednom opovrgnuli mit o škrtosti

Objavio: Pokret Otoka - 11.12.2017.

Oko 1.540 obitelji, preko 3.500 korisnika, od čega 700 djece, svakodnevno u osječkoj udruzi Rijeka ljubavi pronalazi spas. Kada je jedna nacionalna televizija objavila potresni prilog o osječkoj socijalnoj samoposluzi, na Braču je već u punom zamahu bila 45. sabirna akcija pod nazivom Bračka rijeka ljubavi, organizirana od strane Crvenog križa Brač na čelu s Matom Leše Mladinom, upravo s ciljem opremanja osječke socijalne samoposluge hranom i drugim potrepštinama.

Bračani su, i veliki i mali, puna dva tjedna marljivo i nesebično kupovali i donirali brašno, tjesteninu, ulje, rižu, sol, šećer i druge namirnice, koje je mnoštvo volontera u srijedu, 6. prosinca zapakiralo i ukrcalo u veliki kamion, koji je tri dana kasnije stigao u Osijek.

Malo je reći da ih je tamo dočekalo pravo oduševljenje. Čak tri sata volonterima je trebalo da iskrcaju sve pakete i poslože ih na police osječke socijalne samoposluge. A evo što je tom prilikom napisala i predsjednica udruge Rijeka ljubavi, Štefica Čučak:

“Koliko je ljubavi utkano u ovoj velikoj donaciji riječima se ne može iskazati. Suze radosnice caklile su se u očima naše predsjednice, članova udruge, volonterima i naravno naših korisnika koji su s oduševljenjem pratili istovar artikala.”

Bračani su još jednom, kao i mnogo puta do sada, pokazali svoje pregolemo srce i empatiju prema potrebitima, ma koliko kilometara daleko oni bili, razbijajući tako onaj neslavni mit o njihovoj škrtosti. A tko u njega uostalom više vjeruje?

 

Autorica | Dijana Šabić

Fotografije | Crveni Križ Brač