BRAČ – TZ Supetar i SŠ Brač – Projekt izrade bojanki za djecu

Objavio: Paula Bolfan - 08.04.2018.

Sa željom da u izradu određenih turističkih projekata uključi i polaznike smjera Hotelijersko – turistički tehničar (HTT) Srednje škole „Brač“ i time im približi profesiju koju su odabrali, Turistička zajednica Grada Supetra pokrenula je sa SŠ „Brač“ prošle godine projekt izrade jednostavnih bojanki za djecu.

Bojanke će se po završetku njihove izrade distribuirati svim zainteresiranim ugostiteljskim objektima na području Grada Supetra a koristiti će se za vrijeme čekanja jela u samim objektima.

Sve učenike 1. razreda HTT podijeljeni su u četiri projektna tima a svaki je tim dobio jednu od slijedećih tema:

  • Zdrave namirnice otoka Brača
  • Karakteristične životinje otoka Brača
  • Povijest otoka Brača i
  • Moj Supetar
    .

Faza projekta

Prije nekoliko dana su učenici održali prezentacije do sada učinjenog, a završetak izrade jednostavnih, crno – bijelih bojanki za djecu, baziranih na baštinskim pričama, očekujemo do kraja travnja. Kao nagradu i zahvalu za njihovo sudjelovanje u ovom projektu Turistička zajednica Grada Supetra će za polaznike organizirati i u cijelosti financirati jednodnevni turistički izlet u Klis i Salonu u pratnji stručnog vodiča u svibnju.

Kako je pojasnio direktor Turističke zajednice Grada Supetra, gospodin Ivan Cvitanić namjera je da sve buduće generacije polaznika HTT smjera u Srednjoj školi „Brač“ u Supetru budu uključene u neki od sličnih projekata u budućnosti, a sve sa željom da im se na praktičan način prezentira što ih sve čeka u budućnosti i bavljenju profesijom koju su izabrali. Svrha ovog, prvog takvog projekta, je da osim razvoja jednostavnih bojanki kao završnog proizvoda, učenici razviju i vještine istraživanja i upoznavanja baštine vlastitog mjesta i otoka, timskog rada te prezentacijske vještine.

__________
Izvor: Braconline.com
Fotografija:  Pixabay