BRAČ – Ronioci UPA Rostruma proveli vikend čisteći podmorje Supetra i Milne (FOTO)

Objavio: Paula Bolfan - 16.05.2018.

” Osim antičke ambalaže na arheološkim istraživanjima, ovaj vikend smo iz mora iznosili i ambalažu nešto novijeg datuma proizvodnje od moru ne baš prihvatljivih materijala izrade. 🙂  ”

SUBOTA

U subotu 12.05. odazvali smo se na akciju čišćenja podmorja u Supetru, u organizaciji Crveni križ Brač te Kšr Arbun Supetar. – prenosi Udruga podvodnih aktivnosti ”Rostrum Split” na svojim Facebook stranicama.

Iako se i prethodnih godina čistilo u Supetru na istoj lokaciji, gotovo ispunjen kontejner govori da je akcija uspješno provedena… a u narednim godinama nadamo se da će otpada biti sve manje i manje.

Tradicija je nastavljena te je i ove godine izronjena Jadrolinija ambalaža, i to nažalost plastična…

Priliku smo iskoristili i da tečajce ubacimo u našu mašineriju čišćenja podmorja a uz naše članove pridružili su se i ronioci RK Giričić.

Zahvaljujemo se organizatoru, te se radujemo budućim druženjima 🙂

#AdriaticPlasticChallenge aMore – festival moru

Povezani članak: Adriatic Plastic Challenge predstavljen u Zagrebu – informirajte se!

.

.
NEDJELJA

Mislili ste da je to sve za vikend… e za članove UPA Rostrum-a subotnja akcija bila je tek zagrijavanje za nedjelju 
Nismo ni stigli oprati opremu, a u subotu popodne prebacili smo se u Milnu…gdje nas je dočekao domaćin Draulik Milna.

Brzo smo se snašli te nakon smještaja i kratke glazbene edukacije, prebacili na palačinke ali i na gramofon te nešto uhu primjereniju glazbu 

Priprema za samu akciju bila je kontrolirana vježba gdje je morski pas demonstrirao prihvaćanje i transport ronilačke opreme!!!

Da smo u dobroj formi govori i pun kamiončić otpada te svakako ozbiljan pristupu i na kraju zadovoljstvo te uspješnost akcije 

Osim domaćina Milna, Bračč i Draulik Milna, u akciji su sudjelovali HGSS, Sportsko društvo Mrduja, Taxi Karoca BračHELP – Udruga za pomoć mladimaRestaurant BagoIllyrian Resort Restaurant, Milna, Brac,Pekara Milna, Komunalno društvo Meštralun, Diving Support Marinković, Nautički Centar Milna, Milna Invest d.o.o.

A kad te netko pita di si bia sta si radia… vikend je stvarno bia na sve strane, a mi smo s uklanjanjem otpada rekli malo hvala za naše more 

Hvala Draulik Milna, Otok Brac na pozivu, te pohvale za organizaciju a mi se vidimo u budućim podvodnim avanturama 

P.S. sad nam je jasno zašto smo prije 2 godine na akciji izronili gramofonsku ploču 
.

__________
Izvor: UPA Rostrum
Fotografija: UPA Rostrum