BRAČ – Ponosni na Sutivan, najbolje ”malo misto” na Jadranu!

BRAČ – Ponosni na Sutivan, najbolje ”malo misto” na Jadranu!

Objavio: Paula Bolfan - 07.11.2018.

Sutivan na Braču proglašen je najboljom autentičnom primorskom destinacijom na ovogodišnjim Danima turizma.

U obrazloženju stoji da je brački turistički biser sinergijom javnog i privatnog, očuvanjem kulturnog naslijeđa, kvalitetnim smještajem i sportsko-rekreacijskim sadržajima zaslužio titulu najboljega “malog mista” na Jadranu.
.

Dodjela nagrada na Danima turizma na Hvaru / FOTO: TZ Sutivan fcb

Čim su otišli posezonski gosti, u Sutivanu, najboljem malom mistu na Jadranu, počelo se kopati. Obnavlja se lukobran, gradi luka. Novac ulaže lučka uprava splitsko-dalmatinska i investicija je višemilijunska, kreće se oko 3 milijuna kuna – prenosi HRT.
.

Dolazaka je ove godine bilo sedam posto više, noćenja tri posto

Intezivno se radi na produljenju pred i posezone, najviše sportskim sadržajima, cikloturizmom. U Sutivanu nemaju problema s radnom snagom. Za zaposlene u baštinskom hotelu s 5 zvjezdica, jedinom na Braču, samo najbolje. Iako se u mjestu grade vile i bazeni, kažu nam da nema nasilne apartmanizacije.

“Nema masovnog turizma. Uz baštinski hotel tu je i Općinsko vijeće koje je ograničilo apartmanizaciju u prostornom planovima i strogo određuje izgradnju objekata – tako da se ide ciljano na kvalitetu”, za HRT rekla je direktorica TZ-a Sutivan Tončica Tonšić.

A kad već spominjemo kvalitetu, jedino što će se graditi je još jedan hotel s 5 zvjezdica između Sutivana i Milne, navodno ‘all inclusive’ i s većim brojem kreveta, no svojom ponudom i strukturom gostiju neće negativno utjecati na dušu najboljeg malog mista na Jadranu.

__________
Izvor: HRT
Fotografija: TZ Sutivan