BRAČ – Pomozite mladim i uspješnim bračkim robotičarima

Objavio: Paula Bolfan - 24.04.2018.

”Njihovi uspjesi pravi su ponos mjesta i škola. Nekad mala radionica robotike u Osnovnoj školi Bol, brzo je prerasla u ozbiljan pothvat vrijedan pažnje i naše svake pomoći te je tako krajem ožujka osnovana  Udruga za promicanje novih tehnologija „RoboBrač“.”

Članovi Udruge su učenici škola u Bolu koji se robotikom bave već četiri godine i bilježe značajne rezultate na državnoj i međunarodnoj razini. – prenosi Bol info.
.

Postignuća

Tako je zlatna medalja na natjecanju RoboCup Zagreb 2017. omogućila robotičarima plasman na Svjetsko prvenstvo u lipnju Kanadi. RoboCup 2018 održat će se od 17. do 22. lipnja 2018. godine u Montrealu (Kanada). Boje Hrvatske u kategorji OnStage Secondary branit će bolski robotičari okupljeni u timu CroBlueAdriatic (Frane Radić, Ante Kraljević, Mia Pivčević, Lucija Ivičić i Nicol Lovrić), a pod vodstvom mentorice Lucije Špacal i pedagoginje Ane Bodlović.

Kotizacije za učenike (2000 Kuna po učeniku) pokrivene su od strane Hrvatskog robotičkog saveza, dok ostale troškove snose natjecatelji. Troškovi avionskog i autobusnog prijevoza te smještaja iznose 12.900 kuna po osobi, a što bi za tim CroBlueAdriatic podrazumijevalo pokrivanje troškova od 90.300 kuna za sudjelovanje na natjecanju.

Naravno da je prva obećala pomoći upravo Općina Bol, inače stalni sponzor robotičara.
.

Ipak se sada radi o priči koja treba podršku i ostalih prijatelja i podržavatelja robotike i naše djece

Budući da je Udruga „RoboBrač“ mlada udruga koja bazira svoj rad isključivo na dobrovoljnim donacijama i sponzorstvima, molimo Vas da pomognete radu Udruge u okviru Vaših mogućnosti. Kako bi troškovi bili podmireni na vrijeme, nadamo se da ćete biti u mogućnosti izvršiti donaciju za natjecanje do petka 11. svibnja 2018. godine.

Donacije je moguće uplatiti na račun Udruge:

HR12 2330 0031 1320 9027 0  HRK

Udruga „RoboBrač“, Bračka cesta 3A, 21420 Bol – Brač

Nadamo se da ćete prepoznati potencijal naše djece koja sudjelovanjem na natjecanjima ujedno promoviraju svoje mjesto i naš otok.

Unaprijed Vam i od srca zahvaljujemo.

„Bolski robotičari“

__________
Izvor: Bol info
Fotografija:  Bol info