BRAČ – Općina Pučišća pridružila se međunarodnoj akciji “Zelena čistka”

BRAČ – Općina Pučišća pridružila se međunarodnoj akciji “Zelena čistka”

Objavio: Andrea Beader - 28.09.2021.

Općina Pučišća na otoku Braču se 25. rujna pridružila se međunarodnoj akciji “Zelena čistka” (World cleanup day) koja se u Hrvatskoj održava od 2012. godine

Iako je Zelena čistka bila odgođena tjedan dana zbog loše prognoze, akcija je polučila veliki uspjeh te je uspjela okupiti preko 70 volontera!

Upravo zbog velikog odaziva, posebno djece, učenika Osnovne škole Pučišća, akcija se proširila na čitavo mjesto, pa se osim čišćenja prirodnih plaža na potezu od Svjetionika Sv. Nikole prema granici s Općinom Postira, kako je bilo originalno zamišljeno, čistilo i plaže, šetnice, parkove, ulice i u samom mjestu.

 

 

U suradnji s komunalnim poduzećem zaduženim za gospodarenje otpadom, sav prikupljeni otpad je odložen u kontejner za glomazni otpad te će biti propisno zbrinut.

Općina Pučišća svim je volonterima osigurala rukavice, vreće za smeće, vodu i ručak nakon akcije, a veliku pomoć u samoj akciji pružili su i pučiški vatrogasci. Sjajna je ovo uvertira za proslavu nadolazećeg dana Općine Pučišća i svetkovine Sv. Jere koji se slave u četvrtak, 30. rujna.

__________
Izvor: D.RIFTER
Naslovna fotografija: D.RIFTER