BRAČ – Nauka i lavura o stivanskom brodovlju

BRAČ – Nauka i lavura o stivanskom brodovlju

Objavio: Andrea Beader - 01.09.2021.

Ribarska večer je događaj koji je dio projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan

Projekt “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” je odobren na natječaju LAGUR-a Brač. Sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

Kako uspješno sačuvati, obnoviti i prezentirati tradiciju, a da generira turistički interes i dopunjuje turistički doživljaj i ponudu destinacije, znaju u Turističkoj zajednici općine Sutivan na Braču.

.

nauka

Fotografija TZO Sutivan

.

Kroz dva projekta odabrana na natječaju Lokalne akcijske grupe u ribarstvu Brač, posjetiteljima, ali i lokalnoj zajednici TZO Sutivan nastoji prezentirati bogatstvo ribarske i maritimne baštine ovog kraja. Prezentacija ide kroz festivale, kuharice, bojanke, predavanja, ture, valorizaciju baštine i – ribarske večeri.

.

nauka

Fotografija TZO Sutivan

Prva ribarska večer u sklopu projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” održat će se 11. rujna, s početkom u 19.30 sati, a sve posjetitelje zabavljat će sjajna klapa Kampanel.

 

 

__________
Izvor: TZO Sutivan
Naslovna fotografija: TZO Sutivan