BRAČ – Krajem godine kreće izgradnja Vatrogasnog doma Supetar

Objavio: Iva Žanetić - 21.05.2019.

U subotu je održana skupština DVD-a Supetar na kojoj je svečano proslavljeno i dobivanje sredstava za izgradnju Vatrogasnog doma Supetar za jedinice lokalne samouprave Postira, Supetar, Sutivan i Nerežišća, što je dokaz da se zajedničkim radom i suradnjom jedinica lokalne samouprave i Vatrogasnog društva moglo dosta napraviti.

– Sami smo izlobirali da dobijemo europska sredstva za projekt vrijedan 18 milijuna kuna. Spremni smo za novu turističku sezonu i momci će učiniti sve da ona prođe što bezbolnije i da ne bude dosta požara. Početak izgradnje je krajem ove godine, a vjerujem da će sve biti gotovo do 2021. godine, jer je predviđeni rok izgradnje godina i pol dana – kazala je gradonačelnica Supetra Ivana Marković za Dalmaciju Danas.
.

Foto: Miroslav Lelas

.

Skupština kojoj danas prisustvujemo je posebna po tome što radimo prezentaciju projekta u koji smo uložili pet godina rada. To je izgradnja zgrade Vatrogasnog doma, za generacije bračkih, a posebice supetarskih vatrogasaca. Namjera nam je ovom skupštinom bila i preusmjeriti priču s novaca i projekta kojima je sve ovo namijenjeno, na ljude. Jer, vatrogastvo bez ljudi ne znači ništa.

U toj ljudskoj komponenti odlučili smo čitavu našu svečanu sjednicu posvetiti momku iz Sinja, mladom Josipu Santu koji je prošle godine gaseći požar upravo na Braču pod vodstvom našeg zapovjednika nesretno stradao u Selcima i gotovo izgubio oko. Srećom, humanitarnom akcijom Santo je poslije tri mjeseca operiran u Rusiji i vid mu je vraćen, i mi smo najsvečaniju sjednicu našeg Društva odlučili posvetiti upravo njemu, čovjeku koji je stotinama kilometara od svoga doma, pohitao gasiti požar na našem otoku – zaključio je Jakov Zlatar, tajnik DVD-a Supetar.

__________
Izvor: dalmacijadanas.hr
Naslovna fotografija: Pixabay