BRAČ – Klesarska škola Pučišća predstavlja kratki film ”Anđeo”

Objavio: Paula Bolfan - 20.04.2018.

MARINKOVIĆ NAS SPAJA: KRATKI FILM “ANĐEO” – Pročitajte objavu Pučišćanskih maturanata u koju prenosimo u cijelosti

” Izuzetno sretni i ponosni, čast nam je ispuniti dano obećanje i predstaviti Vam kratki film napravljen prema noveli “Anđeo” Ranka Marinkovića, a koji su realizirali naši kreativni maturanti.

Na Marinkovićevom je Visu, kao što smo i prethodno najavili, od 12. do 15. travnja održana manifestacija pod nazivom “Marinković nas spaja” u čast toga velikoga imena druge hrvatske moderne i jednoga od najvećih književnika hrvatske književnosti 20. stoljeća.

Ove su godine na Visu, uz domaćine, SŠ Antuna Matijaševića Karamanea iz Visa, i našu Klesarsku školu, u iznimno zanimljivom multimedijalnom projektu sudjelovale i Ekonomsko-birotehnička škola Split, Peta gimnazija Vladimira Nazora Split, Elektrostrojarska škola Varaždin, Prva gimnazija Varaždin i Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb.

O samoj manifestaciji detaljnije možete pročitati ovdje: http://dalmatinskiportal.hr/…/maturanti-na-visu–mari…/30607

.
Naposljetku, predstavljamo Vam ovo malo remek-djelo naših učenika.

Posebno treba izdvojiti prvo ime projekta, maturanta Ivana Dodiga, koji svoje školovanje želi nastaviti upravo na Akademiji dramske umjetnosti, smjer Filmska i televizijska režija, a sami ćete se uvjeriti da je to pravi izbor za našeg talentiranog redatelja, snimatelja i montažera.  Film će biti prikazan i u Noći knjige, 23. travnja, u knjižnici “Hrvatski skup” (Knjižnica Pučišća), a o bogatome programu bit ćete uskoro obaviješteni.

U petominutnome su filmu sudjelovali: Ivan Dodig (režija, kamera, montaža, izbor glazbe), Stipe Čikeš (pomoć u montaži), Zdravko Matijašić (Albert Knez), Mijo Šuljak (Lojz), Ante Matulić, Kristijan Markota, Petar Stojak, Niko Prcela, Antonio Prajdić (klesari u radionici), Dominik Mošić (narator), Valentina Kusanović te profesorica Vesna Martinić (mentorica i voditeljica projekta).

Uživajte u filmu! ”

Film možete pogledati OVDJE.

__________
Izvor: Klesarska škola Pučišća FCB
FotografijaKlesarska škola Pučišća FCB