BRAČ – Gradom Supetrom uspješno vladaju žene

BRAČ – Gradom Supetrom uspješno vladaju žene

Objavio: Marta Stupin - 15.03.2019.

Povodom Međunarodnog Dana žena, odlučili smo s vama podijeliti jedan lijepi primjer iz Grada Supetra u kojem na vodećim pozicijama u gradu dominiraju upravo žene.

Nažalost, još uvijek su vremena u kojima je nužno pričati o ravnopravnosti spolova, a kako bi to što više osvijestili, potrebno je podijeliti i priče o snažnim i uspješnim ženama koje suvereno plove u poslovnim vodama.

Jedna od takvih priča nalazi se na Braču, točnije u Gradu Supetru na čijoj se čelnoj poziciji u prvom redu nalazi gradonačelnica Ivana Marković koja je na toj dužnosti od 2013. godine.

supetar
Foto: Gradonačelnik.hr

Osim s njom, HRT je razgovarao i s još nekoliko žena na vodećim pozicijama u Gradu; Gitom Dragičević, ravnateljicom Knjižnice i Galerije “Ivan Rendić”, predsjednicom Obrtničke komore Brač, Danicom Baričević, ravanteljicom OŠ Supetar, Dubravkom Menjak, direktoricom Komunalnog društva “Grad”, Marijanom Šemanović, predsjednicom Gradskog vijeća Supetar, Danijelom Kirigin te ravnateljicom Dječjeg vrtića “Mrvica”, Irenom Caglević.

“Žene s Brača su čvrste i uporne. Kad se prime nekog posla, one ne odustaju dok ne postignu svoj zacrtani cilj. I mislim da ljudi to prepoznaju”, sažela je Danijela Kirigin bračku situaciju.

Njihova razmišljanja možete pogledati u videu u nastavku:

Pokret otoka, na čijem se čelu također nalazi žena, želi svim ženama sretan Dan žena!

________

Izvor: Pokret otoka
Naslovna fotografija: pixabay.com