BRAČ – Frane Drpić u čast Bračkim Pupoljcima odradio je Everesting

BRAČ – Frane Drpić u čast Bračkim Pupoljcima odradio je Everesting

Objavio: Paula Bolfan - 13.08.2019.

Everesting je vožnja biciklom uzbrdo, bilo gdje u svijetu, onoliko puta koliko je potrebno da se prijeđe 8848 metara, što je ekvivalent visine Mt Everesta

Everesting je u svijetu do sada izvelo tek 3707 ljudi, a u Hrvatskoj bi ih se dalo izbrojiti na prste dvije ruke… – prenosi Slobodna Dalmacija.
.

https://www.facebook.com/brackipupoljci/posts/460642431440214

.

.
Frane je odabrao rutu Pučišća – Pražnica i odradio je 24 uspona i sve to za Bračke pupoljke. Bitno je napomenuti da se vožnja nizbrdo nije brojala, te da je mogao napraviti najviše 2 sata pauze.

Frane je, podsjetimo, mladić zaljubljen u biciklizam, koji nas je već nekoliko puta oduševio velikim podvizima na svom biciklu. Primjerice, kada je s bratom Jerom krenuo na put do Vukovara, ili pak onom rutom kroz cijelu Hrvatsku, od Prevlake pa sve do Dunava u nekoliko dana… A sada je dao podršku Bračkim pupoljcima u njihovoj borbi za besplatan prijevoz trajektom.

– Bilo je teško, činilo se nemoguće svima, ali Frane je uspješno odvozio zacrtani cilj! Popeo se na brački Mount Everest, svim roditeljima naših Pupoljčica u čast, njihovim usponima, padovima i ustrajnosti prema zacrtanom cilju.. Hvala ti Frane! – objavili su Brački pupoljici na svojoj Facebook stranici.
.

.
__________
Izvor: Slobodna Dalmacija
Naslovna fotografija: youtube