BRAČ – Frane Drpić u čast Bračkim Pupoljcima odradio je Everesting

BRAČ – Frane Drpić u čast Bračkim Pupoljcima odradio je Everesting

Objavio: Paula Bolfan - 13.08.2019.

Everesting je vožnja biciklom uzbrdo, bilo gdje u svijetu, onoliko puta koliko je potrebno da se prijeđe 8848 metara, što je ekvivalent visine Mt Everesta

Everesting je u svijetu do sada izvelo tek 3707 ljudi, a u Hrvatskoj bi ih se dalo izbrojiti na prste dvije ruke… – prenosi Slobodna Dalmacija.
.

Bilo je teško, činilo se nemoguće svima, ali Frane je uspješno odvozio zacrtani cilj! Popeo se na brački Mount Everest,…

Posted by Udruga “Brački pupoljci” on 2019 m. rugpjūčio 11 d., sekmadienis

.

.
Frane je odabrao rutu Pučišća – Pražnica i odradio je 24 uspona i sve to za Bračke pupoljke. Bitno je napomenuti da se vožnja nizbrdo nije brojala, te da je mogao napraviti najviše 2 sata pauze.

Frane je, podsjetimo, mladić zaljubljen u biciklizam, koji nas je već nekoliko puta oduševio velikim podvizima na svom biciklu. Primjerice, kada je s bratom Jerom krenuo na put do Vukovara, ili pak onom rutom kroz cijelu Hrvatsku, od Prevlake pa sve do Dunava u nekoliko dana… A sada je dao podršku Bračkim pupoljcima u njihovoj borbi za besplatan prijevoz trajektom.

– Bilo je teško, činilo se nemoguće svima, ali Frane je uspješno odvozio zacrtani cilj! Popeo se na brački Mount Everest, svim roditeljima naših Pupoljčica u čast, njihovim usponima, padovima i ustrajnosti prema zacrtanom cilju.. Hvala ti Frane! – objavili su Brački pupoljici na svojoj Facebook stranici.
.

.
__________
Izvor: Slobodna Dalmacija
Naslovna fotografija: youtube