BRAČ – Fantažija o’ribe

BRAČ – Fantažija o’ribe

Objavio: Andrea Beader - 21.06.2021.

Fantažija o’ ribe – prvi od osam festivala posvećenih ribi u Sutivanu!

U srijedu 23. lipnja,u Sutivanu započinje Fantažija o’ribe – četverodnevni festival o ribama, ribarima, ribarstvu. Zavolite lokalnu ribarsku tradiciju kroz filmove, poeziju, izložbe, predstave, baštinu, spizu & muziku!

Festival se organizira s ciljem promocije ribarstva i ribljih proizvoda, a trajat će četiri dana tijekom kojih će posjetitelji i otočani moć uživati u raznolikom programu. Očekuju vas tako kino projekcije filmova maritimne tematike, Pulišelićeva Svađa, s prikazom tradicijskog života ribara, izložba ribarske opreme, predstavljanje tradicijskih vještina (pletenje mreže), sjajna gastronomska ponuda te glazbeni nastupi.

 

fotografija: TZO Sutivan, o.Brač

 

Festival će se održati na tri lokacije – u ljetnom kinu Sutivan, ispred crkve Sv.Ivana i na sutivanskoj rivi, s početkom u 21.00sat. Više detalja o samom festivalu možete vidjeti na Facebook stranici TZO Sutivan.

Ovaj događaj dio je projekta “Fantažija o’ ribe – promocija ribarstva i ribljih proizvoda” kojeg provodit Turistička zajednica Općine Sutivan. Događaj je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 342.815,96 HRK, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%

 

 

__________
Izvor: TZO Sutivan
Naslovna fotografija: Pixabay.