BRAČ – Europski tjedan mobilnosti u Sutivanu

Objavio: Pokret Otoka - 19.09.2017.

Povodom obilježavanja European Mobility Week Sutivan – Cleaned, shared and intelligent, u sklopu European Mobility Week, biciklistički klub Grma – Sutivan i ove je godine pripremio aktivnosti za svoje mještane.

Vrtićki uzrast dobit će bojice i s tetama će održati likovnu radionicu na zadane teme, za prvašiće i roditelje organizirano je predavanje o zdravoj prehrani (pozvani su i ostali zainteresirani), a za ostale mještane Sutivana organizirano je besplatno mjerenje šećera i tlaka.
U tijeku su pripreme za još neke aktivnosti za školarce, edukativni izleti, o čemu će nas obavijestiti naknadno. Prijave uskoro…

Biciklistički klub Grma i Sutivan su i ove godine jedini u županiji koji su se prijavili i obilježili ovaj Tjedan mobilnosti, koji u prvom redu naglašava važnost pametnog i zajedničkog korištenja prijevoznih sredstava, važnost kretanja bilo kroz šetnju, vožnju biciklima i sl. i bavljenja sportom, kao i brige o zdravlju koja kroz sve navedeno vodi ka tome. Ove godine prijavljeno je 48 zemalja i 2254 grada, od čega u Hrvatskoj sedam.

RASPORED AKTIVNOSTI
19. rujna – posjet dječjem vrtiću s poklonima: bojice i slatkiši za nagrade, likovna radionica s tetama na temu “Kako provodim slobodno vrijeme u prirodi sa roditeljima ili prijateljima// bicikla, role, romobil, šetnja” ili “Kako zamišljam ekološko vozilo budućnosti”

21. rujna u 10,30 sati u Narodnoj knjižnici Sutivan, u suradnji sa NZZJZ ispostava Supetar održat će se predavanje o zdravoj prehrani za polaznike prvog razreda osnovne škole Sutivan i njihove roditelje.

22. rujna u 11,30 sati na rivi, ispred Kavanjinovih dvora (u slučaju loših vremenskih prilika u Narodnoj knjižnici Sutivan), u suradnji sa NZZJZ ispostava Supetar, besplatno mjerenje tlaka i šećera za sve mještane.

23. rujna – edukativni izlet (uskoro više informacija)

Bravo Grma!

 

IZVOR : braconline

FOTO : facebook.com/bkgrma