BRAČ – Događanja u Milni povodom Dana općine

Objavio: Pokret Otoka - 13.07.2018.

U ponedjeljak, 16. srpnja Milna na Braču proslavit će Dan općine na blagdan Gospe od Karmela kad će nastupiti Mjesni odbor. Uoči slavlja otvorila se izložba “Ribanje i ribarsko prigovaranje”, a u subotu će se održati pučka fešta “Naše malo misto”.

Otvorenje izložbe “Ribanje i ribarsko prigovaranje” bilo je u četvrtak, 12. srpnja u galeriji Servantes Centra za kulturu Milna, a možete je pogledati do 12. kolovoza.

U subotu, 14. srpnja će se održati ribarska pučka fešta “Naše malo misto” na Panteri. Kroz likove iz prošlosti, nošnju i tradicionalnu dalmatinsku spizu te sportske igre kao potezanje konopa, skakanja u vrićama i tombolu, moći ćete zaplesati uz bend “Uno momento”. Ukoliko se želite prijaviti za igre, to možete na brojeve 0989241651 (Ana) i 0956781447 (Mario).

Naposljetku, u ponedjeljak, 16. srpnja na blagdan Gospe od Karmela, Milna će proslaviti Dan općine. Centralni će događaj biti tradicionalna svečana misa i procesija u župnoj crkvi Gospe od Blagovijesti u 19 sati, a nakon toga se fešta seli na Žalo gdje ćete moći zaplesati i zabaviti se uz Mjesni odbor do dugo u noć.

Izvor i fotografije u tekstu: TZ Općine Milna