BRAČ – Besplatna pomoć u kući za stare i nemoćne

BRAČ – Besplatna pomoć u kući za stare i nemoćne

Objavio: Andrea Beader - 06.12.2022.

Preko 50 starijih i nemoćnih mještana općine Pučišća, na otoku Braču, ove zime prima besplatnu pomoć u kući

Posljednjih mjesec dana, devet žena brine za ukupno 54 starije i/ili nemoćne osobe s područja općine Pučišća – odlazi u trgovinu i ljekarnu, pomaže u održavanju higijene, čišćenju, ali i ono što je možda i najbitnije – održavanju socijalne interakcije.

 

Program Zaželi

Čine to u sklopu projekta financiranog sredstvima Europske unije, putem popularnog programa Zaželi, koji kroz već treću fazu radi na rješavanju dvaju značajnih problema u hrvatskom društvu: zapošljavanju žena iz teže zapošljivih skupina s jedne strane, te brizi za starije i nemoćne s druge strane, a s ciljem sprečavanja institucionalizacije korisnika. Jer, znaju Bračani uključeni u ovaj projekt, kod kuće je najbolje!

 

 

Na uvodnoj konferenciji projekta, koja se održala proteklog tjedna u dvorani Hrvatskog skupa u Pučišćima na Braču, predstavljeni su ciljevi i aktivnosti projekta čija provedba traje ukupno osam mjeseci. Istaknuto je kako svaka od devet zaposlenica brine za najmanje šest korisnika i svakome od njih jednom mjesečno dostavlja po jedan paket osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština. Podrška je ovo koja se već sad pokazuje kao prijeko potrebna te se svi uključeni nadaju i nastavku projekta.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga Općina Pučišća u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Split te Centrom za socijalnu skrb Brač – Supetar.

 

__________
Autor: Poduzetnički centar Aktiva
Naslovna fotografija: Poduzetnički centar Aktiva