BRAČ – 18. rujna održava se Zelena čistka u Pučišćima

BRAČ – 18. rujna održava se Zelena čistka u Pučišćima

Objavio: Andrea Beader - 09.09.2021.

Općina Pučišća na otoku Braču pridružila se međunarodnoj akciji “Zelena čistka” (World cleanup day) koja se u Hrvatskoj održava od 2012. godine

Ove godine, akcija Zelena čistka će se održati 18. rujna, u Pučišćima i diljem svijeta, nastavljajući tako utjecati na svijest građana o zdravim navikama, čišćem okolišu i aktivnom pristupu rješavanja problema – prenosi Poduzetnički centar Aktiva.

Akcija će u Pučišćima uključivati čišćenje prirodnih plaža na potezu od Svjetionika Sv. Nikole prema granici s Općinom Postira (Konopikova) pa dokle se stigne (uvale Kapetanuša, Bataruša, Mala Česminova, Vela Česminova, Sladiola, Tešišće, Prapatna). Ovisno o odazivu, Zelena čistka će se proširiti i na druge lokacije u mjestu ili općini.

.

čistka

fotografija: Poduzetnički centar Aktiva

.

Općina Pučišća, zajedno s volonterima, planira osigurati brodice kako bi prevezle volontere do lokacija čišćenja. Prikupljeni otpad besplatno će se odložiti u veliki kontejner za glomazni otpad na Staroj pilani, u suradnji s komunalnim poduzećem zaduženim za gospodarenje otpadom. Volonterima će, osim prijevoza, biti osigurani i potrebni materijali za rad (rukavice, vreće, itd.).

Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti putem poveznice.

__________
Izvor: Poduzetnički centar Aktiva
Naslovna fotografija: Poduzetnički centar Aktiva