BOŽAVA – Na Kudelištu gostovao Teatar Mjesec iz Zagreba

BOŽAVA – Na Kudelištu gostovao Teatar Mjesec iz Zagreba

Objavio: Andrea Beader - 22.07.2022.

Na Kudelištu, glavnom mjestu zbivanja i sjecištu svih puteva na Božavi, gostovao je Teatar Mjesec iz Zagreba sa predstavom Ivane Brlić-Mažuranić Šuma Striborova

U organizaciji Turističke zajednice mjesta Božava gostovao je Teatar Mjesec iz Zagreba. Šuma Striborova, svevremenska, arhaična i predivna priča Ivane Brlić Mažuranić o ljubavi u kazalištu poprima djeci shvatljivu pouku. Predstava je glumačko-lutkarska, odiše jednostavnošću, a opet mistikom koja djecu uvodi u pravi kazališni svijet – prenosi ezadar.net.hr

 

TEATAR MJESEC

Svi materijali scenografije i kostima su potpuno prirodni te tako simbolički prate priču koje je i sama smještena u prirodi – šumi. Djecu na taj način predstava uči da je priroda najbolji učitelj i najbolje mjesto za igru.

Glazba je mirna, odiše čarolijom i prati radnju, lutke su estetski nešto novo za djecu, nešto što će na jedan poseban način razbuktati njihovu maštu. Predstavu od početka do kraja vješto vode troje glumaca, koji su prilagodljivi prostoru i uzrastu djece.

Režiju potpisuje Marijana Matoković, a u predstavi igraju Davor Kovač, Antonia Šašo Brkanić, Lidija Kraljić. Gledalište na Kudelištu bilo je prepuno djece pa su neki mjesto potražili na ogradnim zidićima obližnjih kuća, a svi se zajedno vesele slikarskoj koloniji koja se u Božavi odžava u subotu u 11 sati.

 

__________
Izvor: ezadar.net.hr
Naslovna fotografija: Pixabay