Blagdanski dani na otoku Pagu

Blagdanski dani na otoku Pagu

Objavio: Pokret otoka 2020 - 17.12.2016.

Advent u gradu Pagu ove je godine obilježila čarobna kućica Djeda Božićnjaka koju je za mališane osmislio i uredio Centar za kulturu i informacije Pag. Već prvi dan kada je otvorena, kućicu su posjetili brojni roditelji s djecom pa je čak vladala i gužva, što u Pagu u zimskim mjesecima nije čest slučaj.

“Kućica je bila pun pogodak. Osmislile smo je kolegica Ivana i ja i same je polako uredile, a nismo mogle ni same vjerovati koliko je rezultat sjajan. Presretne smo što su djeca oduševljena i što smo im u Pagu uspjeli stvoriti jednu takvu čaroliju.” – rekla je ravnateljica Centra, Dijana Vuleta.

advent pag

Osim Kuće Djeda božićnjaka, koja je otvorena petkom i subotom od 18 do 20 sati, na paškom gradskom trgu smještena je i Adventska kućica s hranom i kuhanim vinom.

“U kućici se izmjenjuju udruge, a zahvaljujući Gradu Pagu hrana i kuhano vino su besplatni za sve posjetitelje. Hranu pripremaju Udruge koje djeluju u gradu, a ovu subotu kuhali su članovi Udruge Paška alka.” – kažu u Centru.

Kroz vrijeme Adventa Pažani, ali i svi koji posjete Pag moći će uživati u nekoliko božićnih priredbi, kazališnoj predstavi Sarmica, božićnim koncertima, hrani i piću te posebno u čaroliji kućice u kojoj ih čeka Djed Božićnjak.

Advent i Nova godina u Novalji

Nakon raznolikog adventskog programa, Novalja se sprema i za doček 2017. godine s programom koji započinje već 27. prosinca 2016., a završava novogodišnjom noći. Svi koncerti održat će se na Trgu Bazilike.

grad novalja

Prva će tako nastupiti klapa Bunari, dva dana kasnije u Novalju stižu Neno Belan i Fiumensi, a na samom dočeku svirat će Zadar Express i Crvena jabuka.

Naravno, silvestarsku noć obasjat će prigodni vatromet.

Program dočeka Nove godine 2016./2017. na Trgu Bazilike u Novalji

27. prosinca 2016., utorak
20:00 Klapa Bunari
29. prosinca 2016., četvrtak
20:00 Neno Belan & Fiumens
31. prosinca 2016., subota
20:00 Zadar Express
21:00 Crvena Jabuka
___________
Fotografija: unsplahs.com