MURTER – Betina “Autentična primorska destinacija”?

Objavio: Pokret Otoka - 21.09.2017.

Betina na Murteru u finalu je za izbor autentične primorske destinacije! Rezultati natječaja projekta Hrvatskih turističkih godišnjih nagrada bit će obznanjeni javnosti na ovogodišnjem tradicionalnom susretu turističkih djelatnika, na Danima Hrvatskog turizma 25. i 26. listopada u Malom Lošinju.

 

“Godišnje hrvatske turističke nagrade” projekt je Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore koji je nastao s ciljem daljnjeg poticanja konkurentnosti, inovativnosti i svijesti o održivom razvoju te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Koncept godišnjih hrvatskih turističkih nagrada sastoji se od šest (6) kategorija: Destinacija godine, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine, Atrakcija godine, Nagrada poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) i nagrada Ljudi u turizmu. Kategorije su formirane u skladu s aktualnom Strategijom razvoja turizma i Strateškim marketinškim planom, sveobuhvatne su te prate i predviđaju svjetske turističke trendove.

Sredinom lipnja ove godine HTZ je otvorila  prijave u kategoriji “Destinacija godine” u sklopu projekta ‘Godišnje hrvatske turističke nagrade’. Sukladno bodovanju i kriterijima, Betina je odabrana kao jedan od finalista unutar te kategorije.

Predstavnice Turističke zajednice Betina, Ana Mijat i Nikolina Brajković, u Gospiću su održale prezentaciju o Betini ispred predstavnika Radne skupine iz redova Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, marketinških agencija, te Hrvatskih sveučilišta i fakulteta.

 

Izvor: tisno.hr