Besplatna edukacija: Sunčane elektrane i građani

Besplatna edukacija: Sunčane elektrane i građani

Objavio: Mirna Dalić - 06.10.2022.

U sklopu projekta ”Otoci predvodnici čiste energije”, Pokret Otoka organizira besplatnu online edukaciju za građane na temu solarnih elektrana.

Trošak ugradnje kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje, udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije, samo su neke od korisnih informacija koje će te imati prilike saznati iz prve ruke na edukaciji o solarnoj energiji.

Webinar će se održati u petak, 14. listopada 2022. godine, od 17:00 do 18:30 sati na platformi ZOOM. Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava.

Sudjelovanje na webinaru dostupno je putem PRIJAVNOG OBRASCA.

Edukaciju će održati Ivan Zoković, ekspert za razvoj zajednica, zadruga i projekata obnovljivih izvora energije. Aktivni je član Pokreta otoka te zadrugar u tri zadruge: energetske zadruge Apsyrtides na cresko-lošinjskom arhipelagu, zadruge Novi otok na otoku Korčuli te Zelene energetske zadruge u Zagrebu. Kreator je i projekta Križevački sunčani krovovi – prve solarne elektrane financirane od strane građana putem crowdfundinga. Također, bio je voditelj projekta Solar Islands koji je za cilj imao izradu studije izvodljivosti i idejna rješenja za dvije komunalne fotonaponske elektrane – jednu od 0,5 MW na području otoka Cresa i drugu snage 10 MW na području otoka Korčule.

> Pogledajte održani webinar na temu e-mobilnosti <

Više informacija o aktivnostima projekta pronađite na Otoci predvodnici čiste energije.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Partneri na projektu su Splitsko Dalmatinska Županija, Općina Lumbarda, Grad Korčula, Grad Stari Grad, Grad Supetar, Općina Bol, Općina Postira, Općina Selca, Općina Nerežišća i Općina Pučišća i Općina Sućuraj