ART 4 START | Putuj i razvijaj soft vještine i kritičko razmišljanje!

Objavio: Pokret Otoka - 12.08.2017.

Udruga TRIM, članica Pokreta Otoka, partner je u projektu Art 4 Start i traži sudionike jedne od projektnih aktivnosti, koja će se održati u Trsteniku u Srbiji. Prijavite se!

POTREBAN BROJ SUDIONIKA | 5 mladih osoba do 30 godina (+jedna osoba za koji godine nisu važne)

VRIJEME | 20-31. kolovoza

MJESTO | Trstenik, Srbija

OSIGURANO | put, smještaj, hrana

OSTALI SUDIONICI | mladi iz Srbije, Albanije, BiH, Portugala i Njemačke.

TEMA |  zapošljavanje mladih s manjim mogućnostima.

Ukratko o tehnici InOrientation za Professional Orientation

Ovo je inovativan pristup programima profesionalnih orijentacija. Program usredotočen na rješenja namijenjen je mladim radnicima kojima je potrebna pomoć kako bi odlučili što će biti njihova buduća struka.

Cilj projekta je razviti osnovni instrument razvoja ljudskih resursa i istodobno promicati društvene ciljeve: podržati mlade, osobito one s manjim mogućnostima, kako ne bi rano napustili školovanje i informirati ih o znanjima i vještinama potrebnim za suočavanje s izazovima na tržištu rada; smanjiti jaz između ponude i potražnje rješavanjem problema nezaposlenosti i poboljšanjem kvalitete kompetencija mladih i mobilnosti te socijalne ravnopravnosti i cilja uključivanja – promicati reintegraciju mladih u obrazovanje, osposobljavanje i zapošljavanje

Ukratko o razmjeni mladih u Trsteniku

Ispitivat će se tehnike InOrientation u međunarodnom okruženju. Nakon razmjene sudionika će moći: pokazati poboljšane soft vještine, izraziti kritičko razmišljanje o međukulturalnim pitanjima, koristiti različite alate za promicanje teme razmjene, raditi i samostalno i u timovima.

Moguće praktične radionice za odabir sudionika: glazba, murali, fotografija i prehrana (kuhanje).

 

Prijavite se na mail nena.hvar@gmail.com ili u inbox Udruge TRIM