CRES – Cres za parkić

Objavio: Pokret Otoka - 16.10.2017.

Dobrotvorni turnir u pikadu u kafiću Plavica u gradu Cresu Turnir u pikadu je jedno od događanja u sklopu građanske inicijative “Cres za parkić”.

 Inicijativu su pokrenule Mirjana Honjek Utmar i Natalija Marelić Tumaliuan s ciljem obnove dječjeg igrališta na gradskom šetalištu. Svrha obnove je pružiti djeci sigurno i ugodno mjesto za igu na otvorenome te ih na taj način potaknuti na provođenje više kvalitetnog vremena uz igru na otvorenom i smanjiti vrijeme provedeno pred računalima i mobitelima. Turnir u pikadu će se održati 21. Listopada, 2017. u kafiću Plavica.
Participacija u turniru iznosi 50 kn i sav novac ide u fond za obnovu dječjeg igrališta. Osim turnira u pikadu, unutar inicijative „Cres za parkić“ već je održan sajam domaćih kolača kada su članovi inicijative prikupili oko 4800 kn. Za više informacija možete se obratiti Nataliji ili Mrijani putem facebooka.
Autor teksta: Natalija Marelić-Tumaliuan
A evo kako je bilo u prvoj akciji…

Cres za parkić: Prodajom kolača do nastavka uređenja parka

CRES Građanska inicijativa »Cres za parkić«, čije su pokretačice Mirjana Honjek Utmar i Natalija Marelić Tumaliuan, prodajom kolača prikupljala je sredstva za uređenje drugog dijela dječjeg parka na Šetalištu 20. travnja. Naime, ove je godine Grad Cres izgradio novo dječje igralište na Melinu, postavio nekolika dječjih sprava u novoj lučici na Grabru, a donacijom »Plodina« zamijenio je dio sprava na Šetalištu. Kako bi se uredile i preostale sprave creske mame udružile su se u inicijativu koja će organizirati razna događanja i na taj način prikupiti potrebna sredstva.

– Ovoj akciji priključilo se tridesetak žena koje su ispekle kolače, a neke od njih su i volontirale na trgu gdje smo ih prodavali. Planiramo organizirati još nekoliko akcija s istim ciljem, primjerice turnir u pikadu, dok ne prikupimo dovoljno novca. Pozivam sve sugrađane da se priključe našim akcijama jer što nas je više brže ćemo postići naš cilj, rekla je jedna od pokretačica inicijative Marelić Tumaliuan.

Za ukusne kolače bio je veliki interes pa su rasprodani puno brže nego što su organizatorice očekivale, a prikupljeno je 4.600 kuna. Jednaki iznos pridodat će Grad Cres, a pomoć akciji pružili su TZ Cres i restoran »Krušija« – donacijom vode i sokova. Ad hoc formirani žiri kušao je sve kolače i najboljim proglasio »čokoladno čudo« koje je pripremila Marta Toić.

Autor: Walter Salković

Izvor : novi list