RAB – Kakav festival može imati Lopar, destinacija s najviše pješčanih plaža na Jadranu?

Objavio: Maja Jurišić - 20.06.2018.

Unatoč buri koja je za čitavog festivala otežavala rad mladim skulptorima, iz finog loparskog pijeska niknulo je deset impresivnih skulptura tematski vezanih uz animirani hit Madagaskar.

Proglašenjem pobjednika u kategorijama najbolje skulpture i fotografije na temu pijesak u subotu je, na jednoj od 100 najljepših plaža na svijetu po izboru CNN-a, loparskoj Rajskoj plaži, završio sedmi Internacionalni festival skulpture u pijesku – Lopar 2018.

Unatoč buri koja je otežavala rad mladim skulptorima, iz finog loparskog pijeska niknulo je deset impresivnih skulptura tematski vezanih za DreamWorksov animirani hit Madagaskar, a stručni žiri potpomognut s tri člana iz publike, najboljom je proglasio skulpturu Žirafa koju su zajednički oblikovale studentice Valentina Rašan i Iva Mihanović. Drugo mjesto odnio je pješčani Hypo – nilski konj u izvedbi Martine Rzounek i Jelene Kašić, dok su treći s Pingvinima bili Adrian Marok i Lucija Jelić.

 

 

U kategoriji fotografija na temu loparskog pijeska, prvonagrađeni je Antonio Ivčić, drugo mjesto pripalo je Mariji Kordić, a treće Draženu Kaspreku.

U ime organizatora direktor TZO Lopara Marin Mušćo zahvalio se najprije svim umjetnicima na velikom trudu pri izradi i dovršetku ovih prekrasnih skulptura, zatim najzaslužnijima za izvrsnu organizaciju festivala; voditeljici, akademskoj kiparici Pauli Banić, njegovom inicijatoru i začetniku, akademskom slikaru Zlatku Kauzlariću – Ataču, ravnateljici Centra za kulturu Lopar Tonki Kavran, Općini Lopar i Primorsko goranskoj županiji, te djelatnicima Komunalnog društva Vrutak i ugostiteljskog objekta Murva koji su uvijek bili pri ruci svim sudionicima festivala.

I sedmi Festival skulpture u pijesku, unatoč vremenskim poteškoćama, uspješno je priveden kraju, a Lopar kao destinacija s najviše pješčanih plaža na Jadranu, na najbolji je mogući način dodatno promoviran brojnim posjetama festivalu, ali i tisućama fotografija koje su putem društvenih mreža obišle i još uvijek obilaze cijeli svijet.

__________

Izvor: Novi List

Foto: Hrvoje Hodak