LASTOVO – Lastovska regata u čast pustolova Renate i Jože Horvat

Objavio: Pokret Otoka - 09.09.2017.
Dugotrajne pripreme urodile su najavom za start prve regate posvećene našim velikim pustolovima i supružnicima, Renati i Joži Horvatu. Njima u čast, kao i u podršku opstanku naših udaljenih otoka kad turisti odu, organizirana je ova nadasve zanimljiva regata. 
 Dragi prijatelji Lastova i sudionici naše prve regate “Kup Renate i Jože Horvat”. Godinu i pol traju pripreme do ovog trena danas, kada imamo gotov službeni Oglas i poziv na regatu. Ta regata ima tri bitna elementa osim samog sportskog dijela i to su kao prvo : Izraz dobre volje i podrška opstanku i razvoju stanovništva otoka Lastova, edukacija i promocija sporta i povijesti našeg jedrenja, drugo: Izraz poštovanja prema izuzetnoj obitelji Horvat, Renati, Joži, Radovanu –Mići i Marku te kao treće : Osnivanje jednog pučinskog živog kluba koji želi postati drugi dom prekaljenim kapetanima i posadama, jednim sasvim posebnim pristupom i druženjem na visokom respekta vrijednom nivou. Dobrodošli su svi ljudi koji razumiju svu složenost naše odabrane i izuzetne vrste zaljubljenika u more i njegove obale, oceane i njegova prostranstva…
Sada nastupa tišina koju ćemo prekinuti negdje u sumrak 15. 09. 2017. dočekivajući vas , poštovane kapetane , vaše cijenjene posade i hrabre  brodove. Dočekat ćemo vas s puno respekta, pažnje i ljubavi . Neka taj dan bude jedan od najljepših  dana u modernoj povijesti otoka Lastova tog srca Mediterana !
 
Dobro more, dame i gospodo …
Tajnik  JEDRILIČARSKO BRODARSKOG KLUBA LASTOVO
Tomislav Pavleka
IZVOR : morski.hr