10 stvari koje možeš učiniti za naše more

Objavio: Iva Žanetić - 08.07.2019.

S ciljem da se osvijesti što više turista i putnika o važnosti očuvanja našeg mora, organizatori festivala aMORE, prvog festivala u potpunosti posvećen moru gdje se isprepliću umjetnost, kultura, znanost, nove tehnologije, inovacije, priče i legende, pozivaju sve iznajmljivače da postanu ambasadori mora.

Priča je jako jednostavna te je potrebno samo malo Vašeg truda.

Naime, organizatori festivala aMORE objavili su letak: 10 malih stvari koje možeš učiniti za naše more… a koji je namijenjen edukaciji turista. Kao iznajmljivač pdf letak možeš isprintati i stvaviti ga u svoj smještajni objekt na vidljivo mjesto, kao i podijeli isti na svojim društvenim mrežama.

“Želimo skrenuti pozornost na okolišni, društveni, ekonomski i kulturni značaj morskih ekosustava kao i na uzroke njihove degradacije, a u svrhu njihova očuvanja te time doprinijeti podizanju javne svijest te poboljšanju odnosa koji lokalna zajednica, posjetitelji i turisti razvijaju i njeguju s morem” ističu organizatori festivala aMORE.

Također, organizatori na ovu odličnu inicijativu traže pomoć u prijevodu letka na i druge strane jezike, kako bi se cijela priča proširila.

Čuvajmo naše more, more od kojeg živimo. Što da nema turizma? Gdje bi bili? More kao i prostor su naš najvredniji resurs, čuvajmo ga. Ako nećemo mi čuvati naše more, tko će?

Letak možete skinuti na engleskom i hrvatskom jeziku u prilogu.

Prilog: 10 malih stvari koje možeš učiniti za naše more…

_________
Izvor: hrturizam.hr
Fotografija: pixabay.com